Juletoner i Frei kirke

Onsdag 18. desember kl. 19:30

Ine Hoem, Kjetil Bjerkestrand og Trygve Fiske med gjest Edvard Hoem!

For andre gang inviterer Ine Hoem, Kjetil Bjerkestrand og Trygve Fiske til en stemningsfull, akustisk julekonsert i Frei kirke. Denne gangen får de med seg Edvard Hoem som leser utdrag med julestemning fra Land ingen har sett og Jordmor på Jorda. Edvards gjendiktning O signe natt med Kjetil sitt nydelige arrangement er selvsagt med, i tillegg til noen av Edvards fineste salmer og sanger som passer i førjulstiden.. Det hele med Ine Hoems formidling i front.

Den fremadstormende Ine Hoem, den meritterte organisten og komponisten Kjetil Bjerkestrand og basskometen Trygve Waldemar Fiske inviterer til akustisk julekonsert på hjemmebane i Frei Kirke!

Det blir kjente og mindre kjente julesanger i personlig fremføring av en av Norges fremste sangere i samspill med de lokale musikerne Kjetil og Trygve Waldemar. På repertoaret finnes klassikere som O signa natt i blanding med utvalgte favoritter som Walking in the air og den litt utradisjonelle VM-sangen fra 1966, Vinter og sne.
Ine Hoem med klare referanser til jazztradisjonen, tre knallsterke popplater og en formidlingsevne av de sjeldne, Kjetil Bjerkestrand med en CV som overgår det meste innen produsering, komponering og kvalitetsmusikk generelt, og den rendyrka jazzbassisten Trygve Fiske, skal sammen mikse et solid uttrykk og lover mange høydepunkt og fine øyeblikk. Edvard Hoem topper det hele med stemningsfull lesning.

Musikere:
Ine Hoem har de siste årene markert seg som en av Norges fineste stemmer. Hennes gjennombrudd kom med albumet “Angerville”, og singelen “This Year» som har over 4 millioner avspillinger på Spotify. Låten fikk mye spilletid på norsk radio, og figurerte også i den amerikanske TV-serien “Degrassi”. I 2017 kom oppfølgeren «Moonbird», produsert i samarbeid med Tobias Fröberg (Ane Brun, Bjørn Eidsvåg). I kjølvannet av albumslippet turnerte Ine Hoem som support for Veronica Maggio og spilte en mengde klubbkonserter og festivaler i Norge. I januar kommer hennes første album på norsk; «Hundre dager» en utgivelse i moderne singer-songwriter-tradisjon med egenskrevne tekster på norsk.

Kjetil Bjerkestrand har jobbet med det som fins av musikere i Norge siden 70-tallet, produsert plater for Ray Charles, Dee Dee Bridgewater og A-ha, skrevet og arrangert for London Symphony Orchestra, Keith Emerson, Arve Tellefsen og Morten Hartket, for å nevne et bitte lite utdrag. Han har også skrevet filmmusikk, musikk til teater og flere TV-produksjoner. Bjerkestrand ga i 2010 ut albumet Piano Poems, som sin første utgivelse i eget navn.

Trygve Waldemar Fiske har markert seg som en av sin generasjons dyktigste bassister og turnerer jevnlig med Hanna Paulsberg Concept, Waldemar 4, Ine Hoem, John Pål Inderberg Trio og Jørgen Mathisens Instant Light. I 2014 mottok han Shellstipendet av Molde Internasjonale Jazzfestival og dannet bandet Waldemar 4 som høstet strålende kritikker for sin debutplate. Med Hanna Paulsberg Concept har han vunnet Young Nordic Jazzcomets, Trondheim Jazzfestivals talentpris, gitt ut fire kritikerroste album og turnert hele verden. Fiske er i tillegg med i en rekke prosjekter og en mye brukt freelancebassist og medvirker på 18 plater.

Edvard Hoem (f. 1949) debuterte i 1969 og har sidan vore svært produktiv som romanforfattar, dramatikar, salmediktar og Shakespeare-gjendiktar. For Kjærleikens ferjereiser (1974), Prøvetid (1984), Ave Eva (1987) og Mors og fars historie (2005) vart han innstilt til Nordisk Råds litteraturpris. For Mors og fars historie mottok han Melsomprisen og Petter Dass-prisen, og han vart òg innstilt til Kritikerprisen. I 2007 gav han ut den kritikerroste Faderen. Peder Bjørnson forsvarer seg. Frå 2009-2013 gav Hoem ut biografien om Bjørnstjerne Bjørnson i fire band: Villskapens år. Bjørnstjerne Bjørnson 1832–1875 (2009), Vennskap i storm. Bjørnstjerne Bjørnson 1875–1889 (2010), Syng mig hjæm. Bjørnstjerne Bjørnson 1890–1899 (2011) og Det evige forår. Bjørnstjerne Bjørnson 1899–1910 (2013). Edvard Hoems bøker er selde til ni land. I 2011 vart Hoem tildelt statsstipend. I 2013 fekk Edvard Hoem Språkprisen 2013. I 2014 gav Hoem ut sin første roman på ni år, Slåttekar i himmelen. Hoem vart langlista til P2-lyttaranes romanpris for denne boka.