Kirkekonsert med Kristiansund Storband

Tirsdag 25. oktober, kl. 19.00 blir det konsert med Kristiansund Storband i Frei kirke.

Kirkekonserter med Kristiansund storband

Det har vært stille rundt Kristiansund storband i høst, men bare av den grunn at bandet har vært hundre prosent opptatt med forberedelsene til konsertene i oktober. Kulturkirkene på Frei og Kvernes får besøk av Kristiansund storband henholdsvis den 25. og 27 oktober.

Storbandet har lagt et variert og spennende program bestående av standardlåter fra den amerikanske jazzarven og jazzmusikk spesialskrevet for Kristiansund storband basert på nordmørsk folkemusikk.

Bjørn Alterhaug, mangeårig jazzprofessor ved NTNU, skrev i 1992 jazzsuiten «I storm og kav», et verk i fem satser inspirert av musikk fra Nordmøre. Verket var storbandets bidrag til Kristiansunds 250-års jubileum. Det er en komposisjon som favner om tradisjonsmusikk fra hele Nordmøre og er på den måten også en dagsaktuell kommentar til identitet og tilhørighet. At suiten er skrevet i jazzstil beskriver også nordmøringens evner til å se seg selv i en større sammenheng.

Kristiansund storband har tradisjon for å la unge talenter slippe til og få utfolde seg sammen med bandet. Denne gangen er det vokalisten Mari Jystad Halse og gitaristen Øyvind Glåmen fra Halsa, samt vibrafonisten Ivaylo Ivanov fra Frei som representerer den unge jazzgarden. Mari vil synge «The Girl from Ipanema» og «A Nightingale Sang in Berkeley Square» sammen med oss og på disse to låtene vil også Ivaylo sitte inne i bandet. Øyvind vil være i kompgruppa hele konserten, men vil også ha betydelige solistinnslag i Alterhaugs suite.

Kristiansund storband har også knyttet til seg to «semilokale» solister til Bjørn Alterhaugs suite. Fredrik Haga, utflyttet altsaksofonist fra Averøy og Emil Holmesland, trompetist opprinnelig fra oslotraktene, men nå ansatt i kristiansundsoperaens sinfonietta vil, sammen med slagverkeren Kiril Kirilov og pianisten Geir Obed Nordli ha store solistroller i «I storm og kav».

Storbandets faste vokalist, Odd Harald Olsen har vært i det kreative hjørnet og har skrevet ny tekst til standardlåten «Walking My Baby back Home», - på kav kristiansundsk! Ny tittel: «Stille vi går gjennom by’n».

Mellom disse programpostene vil publikum også få høre lokalt skrevne fanfarer, blant annet Olaf «Laffen» Hammers fanfare til åpningen av Krifast.

Til denne konserten har bandet reengasjert gammelkaren, Alf Ekholm, som dirigent. Dette i påvente av at Emil Holmesland skal føre Kristiansund storband videre i nye prosjekter.

Se vår Facebookside
15. oktober 2018 | Logg inn | Copyright 2018 Frei menighet Powered by Agrando